Tilberedning

Sådan piller og tilbereder du krabben

Før du koger din krabbe, bør du slå den ihjel på den mest humane, og hurtige måde. Det sker ved at at indsætte en syl, skruetrækker el. lign. Først i nervecenter 1, efter at have trukket halen tilbage, derefter i nervecenter 2. Det gør det også lettere at rengøre krabben før kogning og forbedrer kødets kvalitet. Højrestående billeder viser fra venstre til højre i øverste række: Ben og kløer brækkes af den kogte krabbe, tommelfingrene sættes ind hvor halen møder skjoldet og kroppen trækkes ud af skjoldet – man kan hjælpe lidt med en kniv om nødvendigt Anden række, venstre til højre: Kroppen flækkes med et slag af en tung kniv, så man kan pille det hvide kød ud, skjoldet tømmes for det brune kød (billede 2) og kun den benede masse lige bag øjnene fjernes (maven) før det brun kød fyldes tilbage i skjoldet og toppes med det hvide fra kløerne, benene og kroppen, der bedst pilles ud med en hummergaffel.