Hvorfor hele Taskekrabber?

I sell what i cook. I cook what i sell

krabber

Hele danske taskekrabber fra Thorsminde
er en delikatesse
er vilde
er sunde
er sporbare
er bæredygtige
er relativt billige – sammenlignet med hummer!
er forbundet med kort transport
er landet og pakket under kontrollerede forhold
er trendy, nordisk mad, der opfylder nøglehuls kriterierne
Jeg skulle lige lære det gennem mine 18 år i nærheden af Englands 'Krabbe hovedstad' Cromer, men så blev jeg til gengæld så begejstret, at jeg har sat mig for at introducere den smagsoplevelse den hele taskekrabbe (Cancer Pagurus) byder på herhjemme.
Man kan nyde dem med god samvittighed, både med henblik på egen sundhed og miljøet.
Da der i mellemtiden også har været en finanskrise, der stadig kan mærkes, er det heller ikke uvigtigt at det er en betalelig lille luksus, der købes levende eller friskkogt.

Den europæiske hummer er ikke længere så bæredygtig og heller ikke billig, kæmperejer kommer fra fjerne verdenshjørner og man må tjekke kvaliteten, der kan variere meget – hvad er vildt, hvad er farmet – i ferskvand eller saltvand – hvilke tilsætningsstoffer indeholder de, og blev der betalt en rimelig løn til fiskerne.

Så er de hele danske taskekrabber fra Thorsminde et godt alternativ. Hele dyret bruges, fordi vi både vil agere mod madspild (nose to tail), men også have den fulde smagsoplevelse der ligger i det brune kød. Og altså ikke kun bruge kløerne, som har været tradition herhjemme. Selvfølgelig er vi gerne klar med råd og opskrifter, der til dels allerede findes på hjemmesiden. Hvor der også ligger en video om mit møde med James Price til 'krabbedyst' hos Price Inviterer.
Krabberne fanges i tejner og stemmer størrelse eller kvalitet ikke, sættes de levende tilbage i havet, altså heller ingen spil her.
Det ville glæde krabbefisker Jesper Jensen fra L318 (Lajehebis) og mig, hvis i havde lyst til at prøve og erfare mere om den hele, danske Taskekrabbe. Så i stedet for krebsegilde, vil jeg foreslå en hyggelig runde med 'krabbegilde'!
Velbekomme!